Comisia de la Venetia si “verzele lui TToader”

Comisia de la Venetia si “verzele lui TToader”
Like Tweet Pin it Share Share Email

A venit toamna…pentru TToader și guvernul Dragnea!
Demisia d.lui TToader? Demisia guvernului Dragnea? Ar fi o minimă și de moment reparație.

Se leagă numele d.lui TToader de un maldăr de verze? Da. Cinci legi și o Odonanță de urgențe au fost făcute ,,varză” sub atenta îndrumare a ministrului.
TToader o fi veun expert în horticultură ?
Nu! Este totuși profesor de drept și fost membru al CCR, așadar nu este nepriceput și toate astea îl califică mai degrabă ca fiind lipsit de scrupule, ca fiind un politruc lipsit de onoare!

Profesorul Toader a sfătuit, supervizat și a participat la redactarea legilor de modificare a așa-ziselor Legi ale justiției. Comisia de la Veneția spune, așa cum au spus-o mulți specialiști români de bună-credintă, spune că cele mai dragi PSD-ALDE modificări ale acestor legi ( numirea procurorilor de rang înalt, secția de investigare a infracțiunilor din justiție, raspunderea magistraților, intervenția/controlul procurorilor ierarhic superiori din considerente de netemeinicie asupra soluțiilor procurorilor, selecția și pensionarea magistraților…) afectează buna funcționare a justiției, cu efecte negative imediate asupra luptei împotriva fenomenului criminalității, în general, și criminalității organizate și corupției,în special – punând astfel în discuție ordinea de drept specifică unui stat de drept membru al Uniunii Europene!
De trei ori varză! (Modificările aduse Legilor nr.303, 304 și 317/2004).
Legile de modificare a Codului Penal și a Codui de Procedură Penală sunt criticate de către specialiștii Comisiei, ,,cele mai mari îngrijorări sunt legate de faptul că vor fi afectate anchetele și posibilitățile de punere sub acuzare a celor care comit infracțiuni”!!!
Comisia recomandă revizuirea unor modificări ale celor 2 Coduri ,, astfel încât să nu aibă impact negativ asupra sistemului judiciar” ,,cerând ca ele să fie aliniate obligațiilor internaționale asumate de România”!
Este pomenită și Decizia CCR din 12 oct , cele 64 de articole declarate neconstituționale fiind un adevărat record în materie!
Varză! Varză! (Codul penalilor și Codul de procedură al penalilor!)
Guvernul Dragnea, cu girul d.lui TToader, emite în luna octombrie Ordonanța de urgență nr.92/2018, ordonanță neconstituțională în mare parte (nu justifică urgența, încalcă Decizia nr.45/2018 a CCR, conține prevederi care sunt retroactive prin voința PSD-ALDE…!) justificând că este un act normativ pe care-l emit ca urmare a dorinței de a răspunde criticilor din Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția.
Pe cine cred ei că pot păcăli?
Pe noi, nici într-un caz (i-am cerut deja Avocatului poporului să sesizeze CCR).
Pe cei din la Comisia de la Veneția? Glumim. Dintre toate criticile importante, au amânat aplicarea prevederilor referitoare la pensionare anticipată și atât! Nici măcar nu au abrogat amendamentele privitoare la nebunia pensionării, doar le-au amânat…
Varză!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *