Despre decizia CCR și Referendum.

Despre decizia CCR și Referendum.
Like Tweet Pin it Share Share Email

Ne păcălesc cei de la Curte? Oare?

  • CCR nu se poate substitui legiuitorului constituțional derivat, pe calea interpretării!

Oare se mai poate substitui legiuitorului și ICCJ, așa cum se mai întâmplă în prezent? O fi o declarație de intenție?

  • Nu se încalcă principiul egalității dacă prin lege sau decret viitor, Parlamentul sau Președintele României vor excepta de la grațiere/amnistie pe cei condamnați pentru corupție, pentru că beneficiază de putere discreționară în cauză. Da, dar ne-ați spus că încălcăm demnitatea umană cu aceste interdicții, cu demnitatea ce facem? Merge și așa? Ne păcăliți?
  • Puterea Parlamentului (și Președintelui) este discreționară și nu poate fi limitată. ( CCR a scris negru pe alb acest lucru și dacă o spune CCR este lege! Nu-i așa? ) Atunci de ce nu pot adopta o lege organică prin care să interzică amnistia și grațierea pentru anumite fapte?
  • În ceea ce privește OUG, OG se poate revizui Constituția. Dar cum vor ei, cei de la Curte.

Privitor la interdicția de a amnistia sau grația condamnații care au săvârșit fapte de corupție, ne-au zis-o cei de la Curte!

  • Rezultatul Referendumului nu obligă la o Revizuire a Constituției!
  • Nu se încalcă niciun drept și nicio libertate fundamentală, că nu le-au identificat, dar se încalcă principiul egalității. Sunt discriminați cei care nu pot fi amnistiați/grațiați pentru că au săvârșit anumite fapte, întâmplător de corupție.
  • Este vorba de stigmatizare socială! Deci, sunt stigmatizați nu pentru că au săvârșit și au fost condamnați pentru fapte de corupție,  ci pentru că nu sunt grațiați și amnistiați? Amnistiații pe toți, dar repede, că nu suportă stigmatul…!
  • Se încalcă nemijlocit demnitatea umană. Cum? CCR nu ne spune, dar scrie un minitratat despre demnitate. Așadar, dacă prin interzicerea amnistierii sau grațierii se încalcă demnitatea umană (așa cum scrie în motivele Deciziei) nicio normă juridică care v-a excepta faptele de corupție nu este constituțională! Au rezolvat problema…amnistie și grațiere pentru toți

 

Concluzionând : Așadar, ce ați vrut voi nu se poate, pentru că nu vrem noi! Care noi? Noi, cei de la Curte!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *