Să fim demni, să nu uităm că există și un „după Referendum”!

Să fim demni, să nu uităm că există și un „după Referendum”!
Like Tweet Pin it Share Share Email

Cei care se opun Referendumului afirmă: „ Referendumul este o falsă problemă! Referendumul dezbină! Referendumul încalcă drepturi fundamentale!    Referendumul este o conspiratie Dragnea-Putin-…! Referendumul este antieuropean! Referendumul este retrograd, este îndreptat împotriva progresului!”.

Atacurile media, în mod special în social-media,  îndreptate împotriva Referendumului și a celor care îl susțin sunt foarte numeroase, sunt foarte intense, depășind deseori buna-cuviință și respectul reciproc pe care ni-l datorăm! Minciunile,  eludarea adevărului prin știri false, comunicări publice construite pe false fundamente ( juridice, filosofice, logice, sociologice…), mesaje care încalcă reguli elementare ale argumentării logice, „construcții” foto și video degradante…toate sunt folosite de către cei care își doresc ca acest Referendum să nu aibă succes!

Reacția, Intensitatea și numărul mijloacelor folosite de către cei care se opun acestui Referendum mă îndreptățesc, desigur nu este singurul argument, să spun că Referendumul este important, că este necesar.

Deci, și prin prisma celor mai sus spuse, Referendumul nu este o falsă problemă!

Cei care se opun afirmă: „ Referendumul ne divide, ne separă ostilizându-ne!”. O spuneți cu gura plină!    Fals, așa cum un prieten mai înțelept decât mine îmi spunea,  ceea ce ne ostilizează divizându-ne sunt reacțiile noastre nesănătoase  și nu alegerea în sine!

Afirmați : „Referendumul încalcă drepturi fundamentale!”.  Este o minciună folosită manipulatoriu . Niciunul dintre noi nu este titularul unui drept fundamental la căsătorie, căci dacă ar fi așa și eu aș fi titularul acestui drept fundamental ar exista și obligația corelativă a cuiva să se căsătorească cu mine!  Convenții, Tratate internaționale, legislații naționale… nicăieri nu veți găsi acest așa-zis drept fundamental. Nu mai mințiți!

Referendumul este o Conspirație Dragnea-Putin? Aproape 4 milioane de români au participat la această conspirație (sic!). Este conspirația cu cel mai mare număr  de conspiratori din istorie(sic!).            Nu uitați că Dragnea și ai lui au amănat aproape  2 ani desfășurarea acestui Referendum, deși au o majoritate covârșitoare în Parlament!      Dragnea este un parazit?    Da! Unul foarte periculos, dar care nu a determinat inițierea, existența  acestui Referendum.

Referendumul este antieuropean, antiUE!?     Pe de o parte, Democrația directă nu este si nu poate fi antieuropeană.   Pe de altă parte, problemele căsătoriei, ale familiei sunt probleme naționale.  Prin Tratatul de aderare la UE România( ca și celelalte state membre) a rămas suverană în ceea ce privește domeniul reglementării acestor importante aspecte ale vieții sociale!  Căsătoria între persoane de același sex este o valoare esential europeană? Nu. Altele sunt valorile esențial europene și nu relația consolidată dintre persoane de același sex.

Referendumul se opune progresului!? Orice modificare, orice schimbare poate fi calificată  drept progres? Orice negare, desființare a instituțiilor importante -așa cum este instituția căsătoriei- se poate asimila cu progresul? Progresul real, în mod necesar, are drept fundament instituțiile care s-au dovedit viabile în trecut și se dovedesc a fi și în prezent. Căsătoria și familia – cu conținutul lor istoric, cultural, religios, social – sunt perimate? Sunt retrograde?   Când îți dorești să definești exact și, astfel, corect căsătoria – îndreptând o inadvertență a Constituției- ești retrograd? Nu aștept vreun răspuns la aceste întrebări retorice, vă doresc să fiți mai înțelepți!

Aveți grijă ce reacții veți avea căci există și un  ‚după Referendum”.  Îmi doresc să avem puterea să fim demni pentru a ne bucura mai apoi de onoarea pe care o vom merita!

Voi participa la Referendum, voi vota Da!

 

Comments (0)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *