Referendum. Alegeri.

Referendum. Alegeri.
Like Tweet Pin it Share Share Email

Dragi români, am înțeles că demnitarii pe care îi alegeți nu vă plac (fie ei parlamentari sau aleși locali, fie ei ce-or fi…)! Aveți 29 de ani de motive care să justifice critica d.voastră.
Deci democrația reprezentativă nu vă satisface, voi să-i desemnați și ei să decidă (într-un fel sau altul…) soarta d.voastră.
Cei desemnați prin vot au condus prost România, deci d.voastră nu mai mergeți la vot(!?).
Nu toți, dar din păcate prea mulți dintre d.voastră, ați ales să nu alegeți!!!
Nemulțumiți de viața pe care o duceți, nefericiți, înăcriți, lipsiți de speranța că ceva se poate schimba în mai bine – vă pedepsiți lăsându-i pe alții să aleagă în locul d.voastră, cu urmarea nefirească că, de fiecare dată, ,,mai-răul”  este cel ales!

Eu cred cu tărie că ,,mai-binele” nu înseamnă tot binele pe care vi-l doriți, dar este un pas spre acel bine. Așadar, pentru a nu-i lăsa pe aceiași care au ales prost până de curând să aleagă doar ei decizându-vă soarta, trebuie să alegeți!

Acum, în aceste zile, este vorba de un referendum, subliniez că nu vă desemnați prin vot niciun reprezentant debil care să decidă în numele și pentru d.voastră. Nu!
Acum, în mod direct, hotărâți ce va însemna pentru d.voastră și pentru copiii d.voastră căsătoria, cum vor arăta familiile de mâine.
Nimeni nu va sta între votul d.voastră la referendum și ce va sta scris în Constituție! Nimeni!
Referendumul este democrația în forma ei cea mai pură, este democrație directă, fiecare participă în mod direct la luarea deciziei. Decizia este a noastră, a tuturor, indiferent care va fi aceea, deoarece am participat în mod direct la luarea ei, fără intermediari și fără reprezentanți.

Să boicotezi acest demers, așa cum cu durere constat că se întâmplă în întreaga media românească, înseamnă să negi chiar nevoia ca democrația să mai existe!

Faptul că o bună parte dintre noi, românii, nu mai participăm la alegerile parlamentare, locale sau prezidențiale este un lucru grav.
Mai grav este însă faptul că a devenit o reală obișnuință, un mod automat de a reacționa care îi determină pe unii dintre noi, prea mulți, să se opună de la bun început oricărei încercări de a mai schimba ceva prin votul nostru în România.
De fiecare dată și oricare ar fi propunerea răspunsul imediat, irațional este : ,,Mă opun, nu particip pentru că cei care conduc nu îmi plac și toți sunt la fel! Oricum nimic nu se schimbă”.

Cred că ..Mai-binele”  este posibil, că depinde de noi înfăptuirea lui și sper că înțelegând acest lucru tot mai mulți dintre d.voastră veți deveni activi și veți participa la alegerile care vor urma, așa cum veți participa și la Referendumul care se apropie.

Eu voi participa la Referendum, voi vota așa cum conștiința îmi spune și v-o spun, pentru că vă sunt dator să o spun, voi vota : Da!

Comments (2)

  • Dar nu v-a intrebat nimeni daca mergeti sau ce veti vota, acum votul nu mai e secret? Sau da bine sa afle lumea ce crestin adevarat sunteti.

    Reply
    • Desigur, votul este secret, insa votul este un exercitiu democratic. Nu am sugerat nimanui ce sa voteze, dar este dreptul meu sa-mi exprim optiunea!

      Reply

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *