Oradea: 905 ani de atestare documentară, 100 ani de administrare românească.

Oradea:  905 ani de atestare documentară, 100 ani de administrare românească.
Like Tweet Pin it Share Share Email

Pentru mine Oradea este încă tânără, 30 de ani de când am aflat că este orașul de suflet al iubitei mele soții si 25 de ani de când ,,m-am măritat” în acest oraș.

Oradea este și a mea de 25 de ani!

Mi-a fost foarte greu să accept ca Oradea să înlocuiască Clujul, mi-a fost foarte greu să mă mut într-un oraș străin în care cunoșteam doar 4 (patru!) persoane: soția, cumnatul, soacra și socrul.

Dar alegerea am făcut-o într-un ceas bun!

Felul în care orădenii se comportă, felul în care vorbesc – oameni așezați, oameni serioși mai puțin orbiți și conduși de ambiții mărunte, așadar mai puțin conflictuali – mă bucură și m-au influențat pozitiv.

,,Pietrele” orașului (clădiri, infrastructură…) frumoase și funcționale.

Clima mai blândă.

În puține cuvinte:  Oradea, oameni și ,,pietre”, frumoasă, serioasă și caldă.

Pentru mine,  Oradea este o tânără femeie de 25 ani, serioasă, frumoasă și caldă  (și repet cu plăcere)! O tânără femeie cu o bună  memorie a vremurilor trecute, care încearcă să facă toate lucrurile la vremea și în felul care trebuie, iar uneori chiar reușește!

La mulți ani, Oradea!

Mulțumesc Oradiei!

P.s. : Sunt dator să nu uit să vă spun că, liberal fiind încă din luna ianuarie a anului 1990, ceea ce s-a întâmplat în Oradea ultimilor 10 ani mă face să fiu mândru și mulțumit.

Pentru ceea ce mie personal mi s-a întâmplat, ca reprezentant al PNL, trebuie să mulțumesc orădenilor și să cer îngăduință pentru prea puținul pe care îl fac!

 

Comments (0)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *