UDMR, PSD, Limba oficială și Ținutul Secuiesc!

UDMR, PSD, Limba oficială și Ținutul Secuiesc!
Like Tweet Pin it Share Share Email

Tovarășii, cei din PSD și PSD-ul maghiar, urlă din gură de șarpe : ,,Dezinformare, discurs naționalist-extremist, deturnare a atenției de la problemele reale, provocare, lipsa de respect pentru etnicii maghiari …”!

UDMR, cu repetiție, sesiune parlamentară după sesiune parlamentară, produce inițiative legislative care pun în discuție indivizibilitatea și suveranitatea teritoriului național, neagă că limba română este singura limbă oficială care trebuie folosită în România, ei pun în discuție simbolurile naționale și însemnele prin care acestea se materializează!

Adică, neagă esența constituțională a  statului român: ,,România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”. Neagă chiar existența României, între granițele actuale și cu caracteristicile ei fundamentale!

A trecut, într-un Parlament controlat ,,la sânge ” de către PSD-iști, prin adoptarea tacită în Camera Deputaților, un  proiect care conferă așa-zisului  ,,ținut secuiesc” o relativă, dar foarte periculoasă pentru existența statului român, independență!

La scurt timp, Senatul PSD-ist majoritar adoptă tacit, dar cu avizul pozitiv al Comisiei juridice ,,păstorită” de către PSD prin Șerban Nicolae, o inițiativă care (Culmea, este și neconstituționala în ansamblul său, fiind un Cod administrativ paralel!) își propune să sprijine transformarea practică a limbii maghiare în limbă oficială și însemnele statului maghiar, precum și însemne proprii ale ,,ținutului”, în însemne oficiale ale localităților cu mai mult de 20% cetățeni de origine etnică maghiară!

Vă întreb, există vreo legătură între cele două inițiative? Există vreo înțelegere între PSD și UDMR legată de aceste inițiative? Cu siguranță.

Demersurile, în sine, sunt sau nu sunt provocări grave dacă pun în discuție chiar atributele esențiale ale statul român? Provocările UDMR-iste sunt provocări toxice, care afectează chiar relațiile dintre cetățenii români, de etnie română și maghiară?  Răspunsul este: -DA!

Reacțiile de apărare ale satului român, formulate de către Președintele Klaus Iohannis și de către premierul Ludovic Orban, criticile dure aduse politicienilor din UDMR și PSD sunt ,,naționalist-extremiste”? – Nicidecum!

Nu sunt naționaliste, luările de poziție, deoarece  criticile au vizat IN EXCLUSIVITATE(!) POLITRUCII lipsiți de scrupule. Unii etnici români (cei din PSD) , iar ceilalți etnici maghiari(cei din UDMR)!!!

Etnicii maghiari nu pot fi confundați cu UDMR-ul (deși politicienii din UDMR și-o doresc cu ardoare)! Ei sunt concetățenii noștri alături de care, cu bune și cu rele, ne trăim viața; ei sunt vecinii, colegii, prietenii și uneori rudele noastre, ale cetățenilor de etnie română.

Reacția la o acțiune toxică, agresivă și nesăbuită a celor din UDMR,  acțiune sprijinită de către PSD-iști, este o REACȚIE, ea nu este nicidecum izvorul/sursa primară a vreunei neînțelegeri.

Reacțiile, cea a Președintelui Iohannis și cea a premierului Ludovic Orban, sunt urmări firești și necesare la acțiunea mizerabilă a PSD-iștilor și UDMR-iștilor, cei care au profitat de vremurile dificile pe care le parcurgem, au profitat de funcționarea la limita  de avarie a Parlamentului României,  au profitat de concentrarea atenției cetățenilor români asupra pericolului pe care-l reprezintă pandemia pe care o trăim.

Discursul Președintelui, și nici cel al premierului, nu au caracter naționalist-extremist pentru că nu sunt critici cu privire la etnicii maghiari, ci a politicienilor strânși grămadă sub umbrela UDMR și o critică la adresa politrucilor din PSD!

Dacă această ,,ceartă politică” ocupă spațiul de exprimare publică și distrage atenția de la alte probleme sociale și economice, acest lucru de datorează celor care au provocat-o! Ei sunt vinovați,  UDMR + PSD!

Lucrurile sunt grave, demersurile UDMR se repetă an de an, sunt toxice, afectează relațiile dintre cetățenii români,  etnicii maghiari și cei români, demersurile pun în discuție chiar și existența statului român așa cum noi îl cunoaștem!

În ceea ce privește limba română, ca limbă a tuturor cetățenilor români, limbă oficială, trebuie spus că de peste 30 de ani politicieni unguri fac tot ce pot pentru a-i îndepărta pe concetățenii etnici maghiari de șansa de a o învăța și a o stăpâni corect.

Politruck-i unguri lucrează la o segregare prin limbă, prin limba vorbită, care pare a da roade. Au făcut și fac tot ceea ce pot pentru ca  ai noștri copii, copiii maghiari și cei români, să nu învețe în aceeași scoală, să nu frecventeze aceeași grădiniță, să participe la programe culturale și sportive organizate separat…

De ce ? Răspunsul este simplu, Limba se învață  și prin interacțiune, prin viețuire în comun, așa cum se învață prin urmarea unor cursuri și programe educaționale.

Grădinițe, școli, licee, facultăți sunt segregate prin voința UDMR și datorită slabei reacții a noastră, a celorlalți decidenți. Învățarea în limba maghiară este un drept pe care nu-l putem contesta, dar să-ți propui să înveți, în România, limba oficială a țării ca pe o limbă străină…?!

Este inadmisibil să creezi, în mod intenționat, un handicap social sever unei părți din populație,  manifestat prin faptul că cetățeanul nu are capacitatea de a înțelege, de a se înțelege cu ceilalți, nu are capacitatea de a urma decât anumite școli, licee și universități (bineînțeles controlate de politicienii UDMR, sic!), nu poate ocupa funcții, publice sau private, pentru că nu cunoaște limba română la un nivel nici măcar mediocru…!

Să încerci să crești și să educi anumiți cetățeni în așa fel încât șansa de a se integra într-un grup de vorbitori  de limba română să fie foarte mic, să faci să le devină aproape imposibil sau să ocupe cu greutate anumite funcții în instituții și autorități publice,  să îi faci pe etnicii maghiari să devină dependenți, pentru a fi angajați, de firmele în care se vorbește maghiara sau să-i determini să plece în Ungaria pentru a se realiza profesional…Ce poate să însemne?

Etnicii maghiari care vorbesc precar limba română, cei care nu au învățat suficient de bine limba, sunt afectați serios și (atenție!) li  se creează falsa impresie că sunt respinși în mod voit și nemeritat, că sunt discriminați de către românii majoritari. Respinși de  către societatea românească, pentru că sunt maghiari…

Ca urmare, ei reacționează și se îndreaptă captivi înspre UDMR-ul salvator,  care, prin firmele pe care le controlează, prin funcțiile publice pe care le ocupă REZOLVĂ PROBLEMA! Cât de convenabil pentru organizația UDMR!   Cât de rău pentru etnicii maghiari și societatea românească!

Etnicii maghiari care nu vorbesc bine limba română nu sunt discriminați pentru că sunt de altă etnie. NU! Ei au probleme mari de integrare în societatea românească pentru că, printre altele, niște politruck-i unguri le-au creat un handicap sever când le-au afectat șansa de a învăța limba română, limba oficială!

Din păcate, segregarea urmărită de politruck-i UDMR a dat roade, din ce în ce mai mulți etnici maghiari nu învață și nu stăpânesc limba română altfel decât o limbă străină, limbă învățată  în condiții improprii și dezavantajoase pentru un cetățean român.

Și uite așa, cu mulți ,,nevorbitori de limba română”, a apărut nevoia, creată artificial,  de a li se traduce etnicilor maghiari din limba oficială în maghiară. Ce trebuie tradus? Totul! Nu-i așa, tovarăși UDMR-iști…?

Segregare prin limba, iar mai apoi ,,nevoia” de a-i ajuta pe acești ,,bieți nefericiți discriminați etnic” prin transformarea limbii maghiare în limba oficială???  Da.

Un proiect început acum mulți ani, urmat cu consecvență, dă roade! Roade toxice pentru națiunea română, toxice pentru concetățenii noștri etnici maghiari, dar hrănitoare pentru proiectele Ungariei și ale celor din UDMR. Scuzați repetarea supărătoare! Sunt unul și aceleași proiecte, nici cei din UDMR nu ar nega acest lucru.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *