Referendum pentru exacta și corecta definire a căsătoriei. Alte probleme nesoluționate.

Referendum pentru exacta și corecta definire a căsătoriei. Alte probleme nesoluționate.
Like Tweet Pin it Share Share Email

Da! Avem sute de probleme care ne privesc pe majoritatea dintre noi, probleme dintre care unele formal au soluții și care nu sunt rezolvate pentru că pe cei care decid nu-i interesează să pună capăt acelor probleme. Sute de probleme dintre care unele nu au soluții de moment, dar pe cei care conduc nu-i interesează să încerce să caute soluții. Și da, sunt unele probleme probabil fără soluție.

Definirea exactă a căsătoriei este o problemă care are soluție – modificarea Constituției în sensul clarificării depline a sensului și conținutului instituției căsătoriei. Soluția această este perfect accesibilă nouă și este accesibilă acum, în mai puțin de două săptămâni!

Rămân nesoluționate acum multe probleme? Da!

Ar fi fost soluționate la 7 octombrie și alte probleme dacă Referendumul nu ar avea loc? Categoric: Nu!

Dragi concetățeni, Referendumul din 7 octombrie nu este o stavilă împotriva niciunei soluții care ar rezolva alte probleme pe care noi le avem, nu oprește desfășurarea niciunei  activități care ar tinde să înlăture vreo altă problemă pe care noi o avem. Nu suntem în situația de a alege : „Referendum sau … orice altceva”!

Nu este de primit argumentația că : ,,Sunt multe alte probleme de rezolvat așa că mă opun desfășurării acestui Referendum”! Cred că acest mod de a gândi reflectă o mare slăbiciune a noastră, un pesimism feroce care generează o pasivitate care ne costă foarte mult, atât în plan personal cât și social.

Să mă iertați, dar plastic vorbind : „Refuz să îmi repar acoperișul pentru că este nezugrăvită casa, covoarele nebătute și nici gunoiul nu este dus …” este un mod de a gândi de neacceptat pentru că îmi răpește șansa la mai-binele pe care l-aș putea atinge făcând ceea ce pot să fac, rezolvându-mi problemele una după alta, pe rând și atunci când oportunitatea mi se ivește!

Este un mod foarte păgubos de a gândi astfel, nu putem fi veșnici pesimiști și veșnic cu reacții negative de opunere. Ar trebui să fim mai încrezători în noi și astfel în viitorul nostru. Ar trebui să fim activi și astfel să luptăm pentru viitorul nostru.

Eu voi participa la Referendum, voi vota așa cum conștiința îmi spune și v-o spun, pentru că vă sunt dator să o spun, voi vota : Da!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *